Sustinem talentul

Suntem motivați să susținem talentul. Și pentru că știm că succesul înseamnă un strop de talent și multă muncă, ne implicăm de câte ori găsim un copil talentat. Îl promovăm, îl ajutăm să obțină sponsorizări, îi creăm contexte să își exprime pasiunea.

Până în prezent, Asociația Alegria s-a implicat în susținerea a doi copii talentați: Maya Ciobotă și Felix Boboi.

Previous
Next

Maya Ciobotă

   Ea este o tânără de 15 ani, ce are o mare pasiune: baletul.

   Talentul, munca și disciplina și-au spus cuvântul, astfel încât Maya a câștigat premii după premii. Amintim doar câteva: 

   2017 – Vienna International Ballet Competition Vibe, Viena – Locul 1

   2019 – Transylvania Dance Competition- Locul 1 la dans clasic, Locul 1 la dans de caracter, Locul 1 la duet (partener Felix Boboi), Locul 3 la dans contemporan

   Youth America Grand Prix (YAGP), cea mai mare competiție de balet din lume- Locul 3 la dans clasic, clasarea în top 6 la pas de deux (partener Felix Boboi), calificare la finala de la New York, bursă pe termen scurt John Cranko Ballet Schule, bursa pe termen scurt Balletschule Theater Basel, o săptămână la Dutch National Ballet Schule Summer School, bursă de un an la Zurich dance Academy

   2021 –  cea mai tânără româncă acceptată la Academia Vaganova din Saint- Petesburg, cea mai bună școală de balet din lume. Aici copiii internaționali sunt acceptați doar de la 16 ani. Maya a fost acceptată de când avea 14 ani. Această școală nu oferă burse, iar prețul pentru un an de studiu este de aproximativ 20.000 de euro, incluzând școala, internatul și asigurarea medicală.

   Prezent- Maya este elevă în clasa a IX-a la Liceul de Coregrafie si Artă Dramatică Octavian Stroia din Cluj și elevă a Academiei Vaganova din Saint Petesburg

Previous
Next

Felix Boboi

   El este un tănăr talentat de 17 ani care a renunțat la copilărie pentru a-și îndeplini visul, acela de a duce dragostea pentru balet la un alt nivel.

   Felix era pasionat de mic de sport, dar printr-o  glumă a mamei a ajuns să facă balet. 

   Înainte să urmeze școala de coregrafie, Felix a fost elev al Liceului Teoretic Bathory Istvan din Cluj-Napoca. 

   În clasa a III-a a fost atras de dansul modern, dar nu i-a plăcut în mod special. Discutând cu mama sa ce dansuri ar trebui să urmeze, aceasta i-a spus în glumă să urmeze cursuri de balet.  Ioldiko Boboi, mama, l-a dus la spectacolul Giselle. Acesta a fost momentul în care Felix s-a decis să fie balerin.

 Coincidența face că a câștigat Locul 2 la Young American Grand Prix (YAGP), cu partenera sa Maya Ciobotă, exact cu același spectacol.

   Acum Felix este student la Academia de balet din Budapesta, acolo unde continuă și pregătirea.

 

Copiii susinuti de Asociatia Alegria au fost promovati în cadrul proiectelor Asociatiei Alegria

Proiectul educativ online Fii alegru de acasă

Felix

Felix

Maya

Puteți să îi susțineți pe Maya și pe Felix printr-o donație în contul RO98BTRLRONCRT00R6271701 sau puteți face o sponsorizare aici.

Dacă aveți o pasiune sau știți un mic artist ce are nevoie de susținere, contactati-ne!