Proiecte educative

TIMP DE CALITATE ÎN COMUNITATE

Proiect aflat în derulare

Carte-mparte!

    Cel de-al doilea eveniment de vacanță dedicat comunității a avut loc în 5 august. „Carte-mparte!”, un eveniment dedicat comunității, în care am realizat semne de carte și am făcut o vânătoare de comori …literare. 

    Cele două semne de carte au fost realizate prin tehnici diferite: întâi am folosit origami, împăturirea hârtiei, pentru a avea un semn de carte triunghi, de pus în colțul foii. Apoi, prin lipire și decorațiuni aplicate, am realizat un semn de carte dreptunghiular, de pus între foile cărții pe care o citim. Și cum de obicei citim mai multe cărți în paralel, două semne de carte sunt …exact ce ne lipsea!

    Mulțumim voluntarilor și colaboratorilor, Nicoleta, Andreea, Ale, Ioana,Timea, Sorina părinților, fraților, verișorilor și celor care i-au însoțit pe cei mici la activitate. 

Previous
Next

Cocktail time and coffee

    Activitatea noastră în comunitate continuă și în vacanța școlară, alături partenerul nostru de nădejde, Cora Cluj-Napoca.

    De data aceasta, am vrut să marcăm, printr-o întâlnire de comunitate, noua  Galerie de ceai și cafea din magazinul Cora. Împreună cu prietenii noștri de la Demmers, am pus la cale o degustare de ceai și cocktail, precum și un atelier de decorațiuni, realizate din boabe de cafea.

    Cu toții, părinți și copii, am petrecut timp de calitate în comunitate, am împărtășit experiențe și am realizat decorațiunea pe care ne-am propus-o. 

    Mulțumim voluntarilor și colaboratorilor, Nicoleta, Andreea, Ale, Ioana,Timea, Patricia și Lavinia, Aditzei și Cezarei de la Demmers, părinților, fraților, verișorilor și celor care i-au însoțit pe cei mici la activitate.  Am savurat împreună cu cocktail rece de fructe, cu cireșe și aromă de merișoare, iar pentru pofticioși, un ceai cald de rooibos cu aromă de caramel.

Previous
Next

Ziua copilului

    Un moment foarte important pentru noi a fost evenimentul dedicat Zilei copilului și organizat împreună cu partenerul nostru principal, Cora Cluj-Napoca.

    Pentru că nimic nu poate înlocui o experiență împreună, am vrut să le dăruim copiilor un eveniment dedicat copilăriei și să petrecem astfel „Timp de calitate în comunitate”. 

    75 de copii, majoritatea de la Școala Gimnazială “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, unul dintre partenerii noștri educaționali, împreună cu profesori, susținători, părinți, bunici și prieteni, au fost prezenți la activitate.

    Copiiii au avut de ales între: atelier de creat coșulețe, susținut de Daniela, atelier de facepaint susținut de 7 elevi de la Liceul de Arte Plastice “Romulus Ladea”, Cluj, atelier de slime, împreună cu Serena, iar fetele și-au împletit părul în codițe împreună un stilist cu Salon Muse.

    În spiritul lucrurilor făcute din suflet, am putut vedea tablouri și vaze realizate cu pasiune de Camarasiu Daniela

    Mulțumim voluntarilor și colaboratorilor, Andreea, Ale, Ioana,Timea, și Lavinia, părinților care nu i-au scăpat de sun ochi pe copii, ne bucurăm de toate zâmbetele pe care le-am văzut, de atmosfera plină de bucurie creată și ateptăm cu nerăbdare evenimentul următor!

Previous
Next

Vine vacanța!

    Timp de calitate in comunitate a fost vineri, 20 mai, de la ora 18.00, la cel de-al patrulea atelier „Ne pregătimde vacanță”. 

    Copii, părinți , bunici, frați, voluntari, prieteni, toți am lucrat la un decor estival realizat cu nisip de plajă, indicatoare ce duceau acasa sau la plajă (presupuneți unde am vrut noi să ajungem: la plajă, desigur  )

    S-au folosit materiale accesibile: un borcan (fără capac), nisip, argilă ce se usucă la aer, mici decorațiuni. Decorațiunea realizată și-a găsit locul pe biroul din camera noastră, pe pervazul geamului și chiar pe veranda casei.

Previous
Next

Fluturi de primăvară

    Vineri, 6 mai, de la ora 18.00, ne-am întâlnit la cel de-al treilea atelier „Fluturi de primăvară”, din cadrul proiectului „Timp de calitate în comunitate”. 

    52 de copii, împreună cu susținătorii lor, părinți, bunici și prieteni, au reușit să realizeze câte trei fluturi, utilizând tehnici variate. 

    Nu am uitat nici de partenerul nostru principal Cora Cluj, căruia i-am lăsat amintire un copăcel cu fluturi din hârtie, având numele fiecărui copil participant la eveniment.

Previous
Next

Decorațiuni de Paști

    Vineri, 15 aprilie, de la ora 18.00, dornici de activitate, ne-am întâlnit la cel de-al doilea atelier „Decorațiuni de Paști”, din cadrul proiectului „Timp de calitate în comunitate”. Am fost pregătiți cu toții: copii, părinți, verișori, aparținători. 

    Două decorațiuni au fost pe ordinea de zi: iepuraș pe suport de lemn și ou îmbrăcat cu fire multicolore. Toatea acestea au fost realizate sub îndrumarea prietenei noastre, Nicoleta Leșe.

    Într-o atmosferă de sărbătoare, bucuroși de vacanță, copiii alegri și-au dovedit creativitatea și imaginația. 

Previous
Next

Grãdina familiei

    Vineri, 8 aprilie, de la ora 18.00, cuprinși de emoția reluării evenimentelor alegre, am dat startul primului atelier „Grădina familiei”, din cadrul proiectului „Timp de calitate în comunitate”. Alături de partenerii noștri Cora Cluj-Napoca și Nea Garden, împreună cu peste 40 de copii, susținuți de părinți și aparținători, am decorat ghivece de interior, iar apoi am plantat semințe de ceai și panseluțe. 

    Atmosfera a fost una dinamică și creativă, de-abia am așteptat să ne revedem și să avem experiențe creative împreună. Ghivecele au fost decorate cu tehnici variate, panseluțele plantate cu atenție, iar semințele de ceai așteptăm să crească. 

Previous
Next